Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ha félretoljuk az Uchiha clánt akkor a Hyuga clán a legerősebb a Leafben. A hyuga clán híres a közelharci technikájukról és a korlátozott vérvonal képességükről a byakuganról.

 

A Hyuga clán 2 családot tartalmaz a main familyt és a branch familyt. A branch family arra van kötelezve hogy megvédje a main family-t akár az életükkel is. Hogyha valaki a branch familybe születik az soha nem lehet a clán vezetője.

 

Hogy irányítás alatt tudják tartani a branch familyt és meg tudják védeni a Hyuga clán titkát, minden branch family tagnak adtak egy átkozott jelet a homlokukra. Emiatt a jel miatt a main family egy tagja könnyen megölheti a branch family tagjait egy pár egyszerű kézjellel. Amikor a branch family egy tagja meghal akkor annak a jele eltűnik a fejéről a korlátolt vérvonal képességükkel együtt. Ez azért van hogy biztosak legyenek abban hogy soha senki nem szerzi meg a Hyuga klán vérvonalképességét.

  

 

 

A branch familynek mindig nehezteltek a main familyre. Hinata apja és Neji apja ikrek. De csak azért mert Neji apja egy pár perccel később született ezért ő ötökké a branch familyben kell maradnia, és mivelhogy Hinata apja először született ezért ő örökre a main family tagja marad. Neji apja a main family védelmezésekor halt meg. Neji azt hitte hogy Hinata apjának a hibája az hogy meghalt az apja és ezért gyűlöli a main familyt.

 

A Hyuga az egyik legerősebb clán a Leafben.   Nekik van a byakuganjuk és egy specializált Hyuga stílusú taijutsu, amit úgy ismernek hogy „gentle fist style”. Ez a legerősebb taijutsu a Leafben. A technika a chakrán alapul amit a kezükből oldanak fel. Ez combinálva a byakugannal egy nagyon erős korlátozott vérvonalat adnak neki.